Joulun jälkeen on tullut enemmän tai vähemmän selailtua kaikkea Pekingiin liittyvää. Olemme suoraan sanottuja ummikkoja ulkomailla, mitä Aasiaan matkustamisessa tulee. Tämä siis tuo haasteita esimerkiksi hotellin valintaan, jota nyt on kiivaasti pohdittu, sillä hotelli täytyy olla varattuna ennen viisumihakemuksien viemistä.

Emme ole menossa viettämään hotellihuoneeseen lomaamme, joten emme kaipaa luksusta tai huippumodernia taidehotellia. Riittää, että hinta on sopiva, etäisyys keskustasta (onko Pekingissä edes sellaista?) ja lähimmästä metropysäkistä kävelymatkan mittainen ja aamupala kuuluisi hintaan – väsyneenä ei heti ensimmäisenä aamulla jaksa alkaa miettimään, että mitähän nyt syötäisiin. Suurin kysymys ehkä tällä hetkellä lienee, valitsemmeko ketjuhotellin vilkkaan kadun varrelta, vai pienemmän boutique-hotellin hutong-alueelta. Tripadvisorista ja erilaisilta matkasivuilta löytää tietenkin lukemattomia vaihtoehtoja arvosteluineen, mutta loppujen lopuksi kaikki niistä ovat subjektiivisia – hotellin arvostelun saattaa pilata esim. huono sää kohteessa, vääränlainen tyyny tai yksinkertaisesti erilainen kulttuuri. Näin ollen emme niin kovasti anna painoarvoa pelkille tähdille, vaan selailemme kirjallisia palautteita.

 

img_0137
Kuva: flickr.com

 

Nyt siis kaipaisimmekin vinkkejä Pekingissä reissanneilta; mitä siellä kannattaisi nähdä ja tehdä, missä majoittua? Jotkut sanovat, että viikko on liikaa aikaa, sillä päänähtävyydet ehtii näkemään muutamassakin päivässä. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että riittääkö meille viikkokaan, sillä mitä enemmän nettiä selaa, sitä enemmän nähtävyyksiä ja must-see -paikkoja löytyy!

Olemme myös pohtineet oman oppaan ”vuokraamista” päiväksi. Paikalliset osaavat kielen ja tietävät ne parhaat markkinat ja paikat, jotka eivät välttämättä ole turisteja pullollaan. Kokkikurssi myös kiinnostaisi, sillä ruoanlaitto on varsinkin Mikon bravuuri. Ja mitä ruokaan tulee, tietenkin aiomme kokeilla myös jotain eksoottisempia ruokalajeja aina toukista heinäsirkkoihin!

 

img_0136
Kuva: flickr.com

 

Tuleva matka tuleekin olemaan jännittävä meille kummallekin ja odotamme sitä kuin kuuta nousevaa. Onneksi tässä välissä on vielä Matkamessut, jossa ehkä saamme lisää vinkkejä matkallemme (ainakin Kiinan osastolla on siis pakko pyörähtää!). Jos sinua kiinnostaa Matkamessuihin osallistuminen, käy tykkäämässä Matkapatongin Facebook-sivuista ja voit voittaa liput itsellesi ja kaverillesi (arvo yht. 36e) messuille! Arvonta-aikaa on vielä huomiseen klo 18 asti!

 

2b0d5d98-8ec5-494f-a40e-c50709f7ed6b