Huomenna koittaa jälleen se päivä, kun karavaanimme lähtee liikkeelle kohti Keski-Eurooppaa. Vaikka matka on ollut tiedossa jo pitkän aikaa, on meidän reittisuunnitelmamme vieläkin vähän vaiheilla. Lomailuun on varattu vain reilu pari viikkoa aikaa, joten ikävä kyllä kovin etelään emme autollamme ehdi kulkemaan. Ranska ja Välimeri ovat kuitenkin agendassa, mutta tarkat kaupungit ja kylät ovat vasta hahmotteilla. Tai no, Cemboingissa käymme tietenkin pyörähtämässä, samoin ainakin Dijonissa Primark-ostoksilla. Siitä sitten jatketaan alaspäin, onneksi opaskirjoja löytyy ja niitä on vuosien varrella ja ajomatkoilla tullut selailtua läpi useaankin otteeseen!

 

Dafsadf

Addfsd
Oppaat ja kartat, tsek!

 

Matkaan valmistautuminen alkoi meillä jo hyvissä ajoin, sillä peltikuoriaisemme oli ollut talviteloilla ja kaipasi pientä remonttia. Auto piti katsastaa ja mm. takajarrujen kuormantasausventtili ei ollut pitänyt seisomisesta, vaan oli jumiutunut ja lopulta Mikko päätyi tilaamaan kokaisuudessaan uudet osat takajarruihin puolalaisesta nettikaupasta.

Lisäksi mm. edellisellä kesäreissulla tullut särö tuulilasissa saatiin korjattua, kiitos Löytötavaratalon loppuunmyynnin ja alennustuotteiden hamstraamisen. Mikko puuhasteli viikkotolkulla auton parissa ja vaikka hetkittäin uusien sähköjen tekeminen ja antennin saaminen katolle tuottikin pienimuotoista tuskaa, nyt auto on täysin valmiina reissuun ja niin olemme mekin!

 

Asdfdaf

Aljdkjf
Aiemmin osa sähkökytkennöistä, mm. kahvinkeittimen virtajohto ja kännykänlatauspisteet ovat olleet mallia pika-asennus-irtonaisena-lattialla, mutta nyt kaikki on asennettu kiinteästi paikalleen uuden ohjauspaneelin taakse.

Ensimmäinen etappimme tulee olemaan Ruotsin Kapellskär, jonne seilaamme Finnlinesin laineilla. Muitakin vaihtoehtoja tutkittiin, mutta Finnlines tarjosi lopulta edullisimman vaihtoehdon. Tuttua reittiä pitkin jatkamme Ruotsin ja Tanskan poikki Luxembourgiin, ja siitä Saksaan. Suunnitelmien mukaan meidän pitäisi olla Ranskassa perillä sunnuntai-iltana. Saakin nähdä, miten maassa reagoidaan sinä päivänä tapahtuviin presidentinvaaleihin. Ehdimme myöskin todistamaan tulevan presidentin virkaanastumispäivää, joka vaalivoitosta riippuen saattaa olla hyvinkin dramaattinen. Toivotaan että ei.

Viimeksi kun olimme kesälomalla Ranskassa, pelattiin siellä EURO 2016 -kisoja. Tällä kertaa maassa isännöidään jääkiekon MM-kisoja, mutta ne tuskin aiheuttavat suurtakaan huomiota – varsinkaan etelässä. Kannustuksen vuoksi täytyy ehkä kuitenkin seurata Suomen pelejä iltaisin. Jos kämppärille sattuu ruotsalaisia naapureita, voimme vinkkinä heilutella Suomen lippuammekin 😉 Mitään jääkiekkohuumaa tuskin kuitenkaan lienee odotettavissa.

 

Koristeet paikallaan takalasissa!
Koristeet paikallaan takalasissa!

 

Edellisestä Ranska-visiitistämme on jo vierähtänyt hyvä tovi, joten sinne on ihana palata pitkästä aikaa. Viinikaappimme huutaa tyhjyyttään, joten reissu on siinäkin mielessä vähän pakollinen. Meistä yksi jos toinenkin on myös potenut lievää kevätväsymystä, joten etelän auringosta saatava energia tulee tarpeeseen!

 

Patonkiauto valmiina lähtöön!
Patonkiauto valmiina lähtöön!