Lyon-Antibes-Vence

Ranskaan saavuttuamme vietimme alkuun pari päivää maaseututukikohdassamme Cemboingissa, kunnes tuli aika jatkaa matkaa kohti Provencea ja viikon mittaista majoitustamme Vencen kaupungissa.

 

Langresin linnoituskaupunki matkalla kohti etelää.
Langresin linnoituskaupunki matkalla kohti etelää.

 

Sen verran ajelimme rauhassa, että vietimme yhden yön Lyonin Indigo-ketjukämppärillä, joka oli jo tullut tutuksi joulun reissullamme. Alkuperäinen suunnitelmamme tarkoitus ei tokikaan ollut jäädä vielä Lyoniin, mutta suurkaupungin ruuhkien johdosta (joissa saimme viettää monta tuntia) vaihtoehtoja ei juurikaan ollut. Opaskirjasta tsekattu halpa kämppäri oli ollut jo tovin kiinni, ja muilta olimme myöhästyneet sen päivän saralta. Muistelimme Indigon kuitenkin olleen talvellakin normaalia myöhempään auki, joten päätimme koukata takaisin ruuhkasumaan ja ehdimme kuin ehdimmekin kämppärille yöksi. Aikaisemmilla reissuillamme emme olleet vielä kertaakaan joutuneet Lyonin ruuhkaan, mutta näin kesäkuussa iltapäiväaika kaupungin ohittamiseen ei ollut se kaikkein ideaalisin ratkaisu. Jatkossa ajelemmekin Lyonin läpi illansuussa, ettei puoli päivää tuhraannu ruuhkaan.

 

Jonoutunutta liikennettä.
Jonoutunutta liikennettä Lyonin keskustaan saapuessa.

 

Ranskan liikenteessä huomasi jo EURO 2016 -pelien turistitulvan; brittejä oli huomattavasti enemmän kuin ennen ja muidenkin osallistujamaiden kannattajia tuli vastaan. Hauskaa on myös, että tällä matkalla olemme saaneet osaksemme huomattavasti enemmän torvensoittoja ranskalaiskuskeilta, jotka ilmeisesti ovat kyllästyneet liikenteessä törttöileviin turisteihin. Yhtä lailla me olemme kyllästyneet aiheettomaan tööttäilyyn, joten aikeissa on hankkia jonkinlainen Ranskan tarra autoon – jos se toisi meille sympatiaa. Ranskankilpisellä vuokra-autolla emme saaneet torvensoittoa osaksemme lainkaan.

 

Vilaus Allianz Riviera:n stadionista Nizzassa.
Vilaus Allianz Rivieran stadionista Nizzassa.

 

Kesäkuussa alkavat myöskin jo lomasesongit, joten autoja on muutoinkin enemmän liikkeellä kuin vaikka kuukautta aiemmin. Myöskin suurin osa kämppäreistä on jo siirtynyt haute saison -taksaan, eli majoittuminen on jonkin verran kalliimpaa kuin keväällä. Etelään ajellessa olemme istuneet enemmän ruuhkissa kuin aiemmin, mutta tähän osaltaan vaikuttavat myöskin jalkapallokisat. Jatkossa lomailemme kuitenkin mieluummin kuukautta aiemmin, hermoja säästääksemme.

 

Jonossa taas. Tällä kertaa jonotamme tietullin maksupisteelle.
Jonossa taas. Tällä kertaa jonotamme tietullin maksupisteelle Fréjusin kohdalla.

 

Lyonin koettelemuksista selvinneinä lähdimme kohti aurinkoa ja Välimerta. AirBnB:n kautta hankittu asuntomme oli vuokrattavissa vasta sunnuntaiaamusta, joten päätimme etsiä kämppärin Nizzan lentokentän lähettyviltä, josta sitten hakisimme lentäen saapuvat matkakumppanimme aamulla. Satuimme löytämään Antibesista rannan viereltä halvan ja rauhallisen kämppärin, joka sijaitsi vesihuvipuisto Marinelandin takapihalla. Kämppäri oli pieni ja vaatimaton, mutta juuri meille sopiva. Kaiken lisäksi omistaja ystävällisesti piti meille esittelykierroksen, joten palvelukin pelasi. Tuolle kämppärille palaamme varmasti toistekin, sillä sen sijainti oli mainio – junalla pääsi vierestä näppärästi niin Nizzaan kuin Antibesin kaupunkiinkin, ja ranta oli muutaman sadan metrin päässä. Marinelandkin olisi ollut hauska tutustumiskohde, mutta jääpähän meille jotain ensi kerrallekin!

 

Camping des Treilles`llä Antibesissa oli rauhallista ja tilaa riitti.
Camping des Treillesillä Antibesissa oli rauhallista ja tilaa riitti.

 

Antibesin kivikkoista rantaa.
Antibesin kivikkoista rantaa.

 

Sunnuntaiaamuna kurvasimme lentokentän kautta Venceen, jossa pidimmekin kiintopisteemme seuraavan viikon ajan. Olimme tosiaan löytäneet majoituksen AirBnB:n kautta, ja valinta osui täysin nappiin; saimme kaksi huoneistoa omalla uima-altaalla käyttöömme ja tilaa oli kaikille riittämiin. Huoneistojen omistajan naapuri ystävällisesti auttoi meitä kaikessa mitä tarvitsimme. Ongelmia ei siis ollut lainkaan, ja saimme elellä viikon herroiksi “kesähuvilassamme”.

 

Seuraavaksi luvassa viikon stoppi palmujen lomassa.
Seuraavaksi luvassa viikon stoppi palmujen lomassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.