Saint-Paul-de-Vence ja Cannes

Blogissamme on ollut pari viikkoa hiljaista, sillä asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Tarkoituksenamme oli ollut päivittää blogia tiiviimmin matkan aikana, mutta kämppäreiden Wifi-yhteyksistä johtuen (jos niitä olikaan) emme ole ihan pysyneet aikataulussa. Parempi kai silti myöhemmin kuin ei milloinkaan!

Vencessä oleillessamme teimme vielä pari päiväretkeä lähiseudulle. Nizzaakin pohdimme, mutta hermoja säästääksemme päätimme jättää vilkkaan kaupungin tällä kertaa väliin ja tutustua siihen sitten toisella kertaa, mieluiten sesongin ulkopuolisena aikana (vaikkakin paikallisten mukaan sesonki on ympärivuotista). Keski-eurooppalaisten lomat eivät vielä olleet alkaneet, mutta Rivieran suunnalla oli jo kova kuhina käynnissä, johon vaikutti tietenkin osaltaan myös jalkapallon EM-kisat, joita Nizzassakin pelataan.

 

image
Allez les Bleus! Mekin tietenkin kannatamme Ranskan jalkapallojoukkuetta omalta osaltamme.

 

Ensimmäinen retkemme sijoittui keskiaikaiseen, kukkulan huipulla sijaitsevaan naapurikylään, Saint-Paul-de-Venceen. Kylä on tunnettu taiteellisuudestaan, ja vanha kaupunki olikin ahdettu täyteen pieniä gallerioita, joissa riitti taidetta joka lähtöön ja makuun.

 

St.Paulin vanhassa kaupungissa pääsi historialliseen tunnelmaan.
St.Paulin vanhassa kaupungissa pääsi historialliseen tunnelmaan.

 

Elävää taidetta!
Elävää taidetta!

 

Kylä on rakennettu jo 800-luvulla, mutta vasta viime vuosisadan alkupuolella sinne alkoi kehkeytyä taiteilijoiden keskittymä, johon kuului mm. Marc Chagall ja Marguerite Maeght (jonka museokin kylän läheisyydessä sijaitsee). Heidän hautansa myös löytyvät St. Paulin hautuumaalta. Me kun emme taiteesta kuitenkaan sen enempää ymmärtäneet, keskityimme enimmäkseen ihastelemaan kaunista vanhaa kaupunkia ja sen ahtaita katuja. Monille taiteen ystäville kylä kuitenkin on tutustumisen arvoinen kohde, ja ihailtavaa riittää myös historiasta kiinnostuneille.

 

Sanotaan, että Ranskassa hautuumaat sijaitsevat kylän parhaalla paikalla. Näin ainakin Saint-Paul-de-Vencessä.
Sanotaan, että Ranskassa hautuumaat sijaitsevat kylän kauneimmalla paikalla. Näin ainakin Saint-Paul-de-Vencessä.

 

image
Ranskan suosituinta ajanviettoa, petanquen pelaamista, elokuvistakin tunnetun Cafe de la Placen edustalla St. Paulissa.

 

Toisen retkemme päädyimme tekemään Cannesiin, jonne onnistuimme karkaamaan Venceen saapuvaa sadetta. Jo näin kesäkuussa myös Cannes oli tulvillaan turisteja, joten rauhallisista rantapromenadeista ei ollut tietoakaan.

 

Cannesin keskustaa.
Cannesin keskustaa.

 

Keksimme kuitenkin lähteä hetkeksi vilskettä pakoon ja hyppäsimme läheiselle Sainte-Margueriten saarelle vievään veneeseen. Matka sinne kesti vain noin vartin (ja kustansi edestakaisin 14 euroa/hlö), mutta itse saari tarjoaa pidemmäksikin aikaa nähtävää (vaihtoehtoisesti siellä voi myös kuluttaa päivän rannalla loikoillen).  Ste. Margueriten saari on nimittäin tunnettu linnoitusvankilastaan Fort Royalista, jossa itse Rautanaamiota pidettiin vangittuna 1600-luvulla. Linnoitukseen ja vankityrmiin pääsee myös tutustumaan.

 

Cannesin satamanäkymää matkalla kohti Île Sainte-Marguerita.
Cannesin loistokasta satamanäkymää matkalla kohti Île Sainte-Marguerita.

 

Kurkistus Cannesiin ja Rivieralle Ste. Margueriten saarelta.
Kurkistus Cannesiin ja Rivieralle Ste. Margueritelta.

 

Ste. Margueriten saarella on ollut asutusta jo antiikin aikaan, mutta nykyään saaren harvat asukkaat koostuvat lähinnä kalastajista – tosin mukaan mahtuu myös yksityinen, kymmenien miljoonien luksushuvila.

Päivän päätteeksi kävimme vielä Cannesin elokuvajuhlista tutulla, merenrantaa viettävällä Promenade de la Croisette -bulevardilla katselemassa kalliita merkkiliikkeitä ja hulppeita hotelleja, joissa elokuvamaailman suurimpia tähtiä voi bongailla toukokuussa festivaaliaikaan. Me emme valitettavasti tällä reissulla törmänneet kuuluisuuksiin, joskin bulevardilta löytyi jos jonkinlaista katutaiteilijaa.

 

Elokuvaohjaaja David Lynchin kädenjäljet La Croisettella.
Elokuvaohjaaja David Lynchin kädenjäljet La Croisettella.

 

Tästä oli hyvä jatkaa kohti vielä hulppeampia puitteita ja Monacon ruhtinaskuntaa, josta lisää seuraavassa jutussa.

 

Matkalla "koti"Venceen.
“Kotimatkalla”, taustalla häämöttää Sant-Paul-de-Vence.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.