Viikon AirBnB-majoitus Vencessä

Vencen lähistön suurkaupungit (Nizzaa lukuunottamatta) vuokra-autolla koluttuamme vietimme loppuviikon vain lepäillen ja auringosta nauttien AirBnB:n kautta vuokratussa huvilassamme. Tässä postauksessa keskitytäänkin tähän tapaan matkustaa ja omaan kokemukseemme palvelusta. Emme olleet aiemmin käyttäneet AirBnB:tä, ja se aiheuttikin jännitystä etukäteen. Kaikki kuitenkin meni aivan nappiin, joten voimme vain suositella kyseistä palvelua muillekin!

 

Asuntomme etupiha.
Asuntomme etupihaa.

 

Selailimme alkuvuodesta mahdollisia majoitusmahdollisuuksia Provencesta, niin hotelleja kuin asuntoja yksityisiltä sekä julkisilta markkinoilta. Tarkoituksenamme oli siis juhlistaa Susannan äidin synttäreitä, joten mukaan lensivät viikoksi Suomesta Susannan vanhemmat ja veli. Viiden hengen porukallemme hotellihuoneet ja päivittäiset ulkonasyömiset olisivat tulleet sen verran kalliiksi, joten olikin järkevintä vuokrata oma asunto viikoksi. Koska merenrantatalot (kerrostalohuoneistot eivät tulleet kyseeseen) suljettiin jo heti pois vaihtoehdoista budjetin vuoksi, halusimme talon omalla uima-altaalla, jonne olisi mukava pulahtaa kuuman päivän mittaan. AirBnB tarjosi rutkasti vaihtoehtoja Nizzan alueen läheisyydestä, ja lopulta löysimme tämän Vencen huvilamme, josta saimme vielä hyvän tarjouksen (heinä-elokuussa asunnot maksavat jo tuplasti enemmän). Vaikka olimme ajatelleet majoittuvamme vain yhteen taloon, saimmekin lopulta kaksi eri huoneistoa sekä kerrosta samasta talosta, yhteisellä uima-altaalla. Tilaa riitti yllin kyllin kaikille, ja asunto sijaitsi rauhallisessa paikassa kukkulalla vain muutaman kilometrin päässä Vencen keskustasta.

 

yläkerta
Vaikka meri sijaitsi vain parinkymmenen kilometrin päässä, oli maisema kovin metsäinen.

 

Alakerran huoneisto, jonne majoituimme kahdestaan.
Alakerran huoneisto, jonne majoituimme kahdestaan.

 

Etukäteen olimme maksaneet vuokrasumman AirBnB:n kautta ja maksettavaksi paikan päällä jäi 500 euron takuu, jonka sitten lähtiessämme saimme takaisin. Asuntomme vuokraaja ei itse asunut Ranskassa, mutta hän oli koordinoinut kaiken ystävälliselle naapurilleen, joka sitten auttoikin meitä kaikessa – vei tarvittaessa kauppaan, tarjoutui avustamaan vuokra-auton kanssa ja oli muutenkin tavoitettavissa. Vuokraisäntämme kuitenkin varmisti myös puhelimitse sekä saapuessamme että lähtiessämme, että kaikki on hyvin ja olemme tyytyväisiä. Emme siis olisi voineet parempaa vuokraisäntää löytääkään!

 

Terassi.
Ruokailutilan virkaa toimittava terassimme.

 

uima-allas
Elimme viikon herroiksi, sillä jopa allaspoika kävi puhdistamassa uima-altaamme.

 

Asunnoissa oli kaikki tarvittavat puitteet ja iso aidattu piha. Naapurimme toki asui samassa rakennuksessa, mutta saimme koko viikon olla aivan keskenämme ja nauttia Provencen ilmastosta. Tosin – Keski-Euroopan rankkasateet piiskasivat myös Ranskaa, ja Provencessakin tuli muutamina iltoina vettä. Päivät kuitenkin olivat sopivan lämpimpiä – liika hellekin olisi ollut tukalaa.

Sen verran kävimme matkailuautollamme tutustumassa lähiseutuun, että piipahdimme Vencen keskustassa ja viereisen kylän, Cagnes-sur-Merin, valtavassa ostoskeskuksessa. Seutu ja tiet eivät kuitenkaan olleet kovin ideaalisia isolle autolle (eikä niitä parkkipaikkojakaan edes tuolta ostoskeskukselta löytynyt), joten fiksumpaa olisi ollut ottaa vuokra-auto koko viikoksi. Jälkikäteen on tietenkin aina viisaampi, ja ensi kerralla tiedämme taas paremmin!

 

image

Pihan mandariinit todettiin vielä turhan kirpsakoiksi.
Pihan mandariinit todettiin vielä turhan kirpsakoiksi, samoin viikunat olivat vielä syömäkelvottomia.

 

Viikko Vencessä sujui siis nopeasti rennosti ottaen. Heitettyämme matkakumppanimme takaisin kentälle ja heidät hyvästeltyämme, oli aika jatkaa matkaa eteenpäin vanhaan tapaan.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.