Afrikkalaisella safarilla Etelä-Ranskassa

Aurinkoinen sää helli meitä Etelä-Ranskassa, joten ajattelimme nauttia kauniista ilmasta eläinpuistossa. Olimme bonganneet Sigeanin afrikkalaisen puiston tiekuntien moottoritien varrelta saapuessamme Leucateen, ja pikaisen googletuksen jälkeen tulikin selväksi, millaisesta puistosta on kyse. Kovan hinnan vuoksi (n. 30 euroa/hlö) meinasimme jo jättää puiston väliin, mutta koska olimme jo siirtäneet Futuroscopen seuraavaan kertaan, oli jossain puistossa käytävä!

 

Matkalla Leucatesta kohti Sigeanin.
Matkalla Leucatesta kohti Sigeania.

 

Sigean sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päästä Välimeren rannalta ja on sanomattakin selvää, että sääolosuhteet siellä ovat hyvin ihanteelliset afrikkalaisille eläimille (vaikkakin luulisi talvella kylmyydenkin niihin purevan). Réserve africaine de Sigean on toiminut jo useamman kymmentä vuotta ja vuosittainen kävijämäärä on reilu parisataa tuhatta. 300 hehtaarin kokoisessa puistossa on Noin 160 eläinlajia ja yhteensä vajaa 4000 eläintä. Kuten nimestä jo voi päätellä, Sigeanissa ei törmää jääkarhuihin tai hirviin, vaan hivenen eksoottisempiin lajeihin, kuten tiibetinkarhuun tai hyeenakoiraan.

Oletimme viettävämme päivän puistossa kävellen, mutta olikin yllätys, että pääsimme oikealle autosafarille! Montaakaan matkailuautoa ei kyllä tullut safariajelulla vastaan… Turisteja kyllä riitti enimmäkseen Espanjasta, joten olimme mekin puistossa yksi eksoottinen nähtävyys!

 

Antilooppeja riitti jos jonkinlaista sorttia.
Antilooppeja riitti jos jonkinlaista sorttia.

 

img_0306

 

Safari käsitti yhteensä yhdeksän eri puistoa, jotka oli kukin jaoteltu eläinten mukaan. Autoille oli kaksi (yksisuuntaista) kaistaa, joten auton pystyi hyvin pysäyttämään kummalle puolta tietä vain halusi – mistä nyt parhaat kuvat saikaan. Kolme ensimmäistä puistoa käsitti enimmäkseen erilaisia antilooppeja, mutta neljättä puistoa odotimme kovasti – kyseessä oli leijonien ja tiibetinkarhujen puisto. Tälle alueelle tultaessa annettiin erikseen ohjeet: ikkunat piti pitää kokonaan kiinni eikä tielle saanut missään nimessä pysähtyä.

 

Tiibetinkarhuille oli hiljattain syntynyt kaksi pentua, joiden leikkejä ei nauramatta pystynyt katselemaan.
Tiibetinkarhuille oli hiljattain syntynyt kaksi pentua, joiden leikkejä ei nauramatta pystynyt katselemaan.

 

Nämä karhut tunnetaan siitä, että ne seisovat pitkiäkin aikoja kahdella tassulla. Kuvin emme sitä vain valitettavasti saaneet todistettua.
Nämä karhut tunnetaan siitä, että ne seisovat pitkiäkin aikoja kahdella tassulla. Kuviin emme sitä vain valitettavasti saaneet talletettua.

 

Uhmasimme kuitenkin sääntöjä, kun tiibetinkarhujen aitaukseen astui puiston työntekijä ja ajoi niin emon kuin pennutkin syömään. Siinä tilanteessa karhut näyttivät aikalailla jo ihmisiin tottuneilta.

 

Puiston työntekijät pitivät huolen, ettei kukaan pysäyttänyt autojaan tai astunut niistä ulos.
Puiston työntekijät pitivät huolen, ettei kukaan pysäyttänyt autojaan tai astunut niistä ulos.

 

Lkadjlfkj
Leijonalauma päivän siestalla.

 

Luonto kutsui urosleijonaa...
Luonto kutsui urosleijonaa…

 

Leijonatkin olivat tuona päivänä rauhallisella tuulella, sillä ne vain loikoilivat auringon paahteessa. Puiston työntekijä istui autossaan koko ajan lauman vierellä vahtimassa vierailijoiden turvallisuutta. Pakattuamme myöhemmin takaisin, olivat leijonat asettuneet keskelle ajotietä, jolta työntekijä niitä sitten autollaan yritti parhaansa mukaan häätää.

Olimme tähän mennessä jo ajelleet pari tuntia, joten oli aika pitää jaloittelutauko ja lähteä kiertämään aluetta kävellen. Safarilta löytyy monta ravintolaa ja kioskia, joten jos eväät unohtuvat kotiin, ei tuolla nälkään tai janoon kuole. Ja mikäs siinä eväitä syödessä, kun samalla voi ihastella suloisia pikkuapinoita!

 

img_0339

Utelias valkonaamamarmosetti.
Utelias (ja älyttömän suloinen) valkonaamamarmosetti.

 

Kävelymme jatkui apinoiden jälkeen akvaarioon ja sieltä elefantin ja kamelien ohi plaine africaineen, jossa jälleen saimme katsella antilooppeja. Toki niiden joukossa oli myös lauma emuja ja strutsejakin.

 

Jladkjslj
Alligaattoreita erehtyi luulemaan nopealla vilkaisulla patsaiksi niiden pysytelessä täysin liikkumattomina, silmiä lukuunottamatta.

 

img_9064
Kaukaisuudessa siintää elefantti.

 

Ldjflkj
Suuri traktorinrengas ei näytä sillä leikkivän elefantin rinnalla kovin isolta..

 

img_0357
Kukkuu! Nämä tyypit nielevät miltei kaiken kokonaisena mitä vain suuhunsa saavatkaan.

 

Kävelyreitin viimeinen etappi oli lintualue, jossa pääsi ihastelemaan lähempääkin mm. flamingoja ja albatrosseja. Flamingoja voi toki bongata varsinkin Camarguen alueelta muutenkin, mutta mekään emme koskaan olleet näin valtavaa laumaa kerralla nähneet! Osa linnuista “asuu” Sigeanilla pysyvästi, kun osa taas on luonnollisella muuttomatkallaan.

 

img_9087

Lkajsdlj
Aikamoista tasapainonhallintaa.

 

img_9096

 

Kierros päättyi lopulta kirahvien luo ja huomasimme taas pari tuntia kuluneen hujauksessa. Olimme siis saaneet koko päivän kulumaan puistossa, sillä sitä oltiin jo pian sulkemassakin. Emme kuitenkaan päässeet niin nopeasti alueelta pois, sillä edessämme oli arvaamaton ruuhka, kun seeprat ja buffalohärät ylittivät tietä. Tuo taisikin olla ensimmäinen (ja luultavasti viimeinen) kerta, kun meitä ei ollenkaan haitannut seistä ruuhkassa!

 

Harvemmin sitä joutuu seeprojen takia pysähtelemään.
Harvemmin sitä joutuu seeprojen takia pysähtelemään.

 

Kaiken kaikkiaan käynti Sigeanin afrikkalaisella safarilla oli kerrassaan upea kokemus! Vaikka hinta oli kova, nautimme me siitä joka sentin verran. Esitteen mukaan puiston kiertämiseen menee kolmisen tuntia, mutta kokemuksen perusteella aikaa kannattaa varata ihan koko päivä. Ja voittaahan tämä minkä tahansa eläintarhan, sillä eläimet lienevät olevan enemmän elementissään isossa puistossa kuin ahtaassa häkissä. Sigeanissa järjestettiin myös rendes-vous‘ta joidenkin eläinten kanssa, esimerkiksi pienimmät lapset pääsivät aitaukseen vuohien kanssa (mekin olisimme sinne tietenkin halunneet), sekä pitkin päivää oli eläinten ruokkimisia. Voimme siis hyvillä mielin suositella puistoa kaiken ikäisille!

 

img_9069

 

 

 

2 Replies to “Afrikkalaisella safarilla Etelä-Ranskassa”

  1. Kiva tietää että tuollainen puisto tuolla on, jos joskus alueelle sattuu! Eläintarhat kun on vähän niin ja näin mutta eläimiä on kiva päästä katsomaan, vaikuttaa ihan asialliselta puistolta! Ihan safarimeininki näyttää olevan.

    1. Matkapatonki says: Vastaa

      Meillekin tuo puisto oli positiivinen yllätys ja hyvää siinä tosiaan oli, että joitakin eläimiä pääsi tarkastelemaan lähempääkin – ei ollut pelkkä läpiajosafari. Kannattaa käydä tutustumassa! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.