Hyvästi vuosi 2016, tervetuloa 2017!

Jälleen on yksi vuosi takana ja uusi edessä! Vuosi 2016 on ollut meillä loppujen lopuksi hyvin Ranska-painotteinen, mutta silti olemme sielläkin käyneet lukuisissa meille uusissa paikoissa. Vaikka matkoja tulikin ihan kivasti tehtyä, aina tuntuisi, että niitä voisi silti mahtua vuoteen enemmänkin!

Alkuvuosi oli pelkkää työntekoa, mutta maaliskuussa teimme pari pikareissua Kööpenhaminaan ja Lontooseen, joissa kummassakin aika kului nähtävyyksiä katsellen. Lontoossa kävimme myös sivistämässä itseämme teatterissa sekä huviajelulla London Eyessa.

 

IMG_6689

img_6816

 

Kesälomamme sijoittui touko-kesäkuuhun, jolloin suuntasimme matkailuautolla Pohjois-Saksan kautta Etelä-Ranskaan ja Monacon, ja sieltä jälleen Espanjaan. Majoituimme viikoksi idylliseen provencelaistaloon Vencessä AirBnB:n kautta, joka osoittautui varsin hyväksi vaihtoehdoksi hotelliasumisen rinnalle! Ehdimme myös käydä Monacossa haaveilemasta luksusjahdeista ja kurkkaamassa Monte Carlon kasinon ovilla, miten rikkaat tuhlaavat miljoonansa.

 

img_7498

Versio 2

image

 

Suomessakin kävimme karavaanailemassa muutamaan otteeseen kesän aikana. Postauksia niistä emme tehneet, mutta ehkäpä ensi vuonna voisimme harrastaa matkailua enemmänkin lähellä!

 

Kalastusreissulla Turun saaristossa.
Kalastusreissulla Turun saaristossa.

 

Syyskuussa kävimme kutsuvieraina Lahden Caravan-messuilla, josta jatkoimme ex temporena Helsinki-Vantaan lentokentälle ja kohti Pariisia. Suurkaupunkiin emme tällä kertaa jääneet, vaan vuokra-auto allamme jatkoimme Cemboingiin ja tutustuimme sen historiallisiin lähialueisiin. Vaikka Cemboingissakin on tullut vietettyä aikaa (Mikko nyt vielä enemmän kuin Susanna), aina sieltä tuntuu löytyvän jotain nähtävää ja koettavaa. Voisipa kotonakin lähteä katselemaan roomalaisten jälkiä milloin vain!

 

image

 

Vuoden viimeinen matkamme kohdistui – yllätys yllätys – Ranskaan. Vaikka emme etukäteen matkaa aikatauluttaneetkaan, mahtui kahteen viikkoon silti paljon nähtävää. Kiersimme muun muassa Loiren linnoja ja tutustuimme kaukaisiin esi-isiimme. Pakoilimme syyssateita Välimeren rannalla ja kävimme moikkaamassa leijonia safarilla.

 

img_0281

img_0326

 

Joulun vietimme tällä kertaa Suomessa, ja näin uuden vuoden kieppeillä ajatukset ovat jo tulevassa. Parin kuukauden kuluttua meitä nimittäin odottaa talviloma Pekingissä! Tulevaa matkaa ja siihen valmistautumista ehditään vielä pohtimaan ensi kuussa.

Olemme myöskin saaneet uutta aikaan somen ihmeellisessä maailmassa, sillä meidät löytää nyt myös Facebookista! Tykkäämällä Matkapatonki-sivustamme saat nopeiten tiedot uusista blogipostauksista, ja onpa sinne tulossa muutakin kivaa. Luvassa on pian myös arvontaa, joten kipinkapin Facebookkiin tykkäilemään! 🙂

 

image

 

Hyvää uutta vuotta siis kaikille, nähdään ensi vuoden puolella!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.