Matkaunelmia ja haaveita

Jokainen on varmasti jossain vaiheessa miettinyt mitä tekisi, jos loton päävoitto osuisi omalle kohdalle. No niin olemme mekin, eikä varmaankaan ole vaikea arvata, mitä suunnitelmiimme kuuluisi. Jos tilillemme tipahtaisi muutama ylimääräinen euro, pakkaisimme samantien välttämättömimmät mukaan ja ottaisimme taksin lentokentälle. Mitään voittoa ei tietenkään ole vielä (tähänkään päivään mennessä) tullut, mutta aina voi haaveilla!

Monissa blogeissa on kiertänyt unelmakohteiden listaa ja mekin olemme jo tovin pohtineet omaa top-listaamme. Helppoa pohdinta ei ole ollut, sillä mieluisimmat matkakohteet vaihtelevat vähän vuodenajan ja sen hetkisten kiinnostusten kohteiden mukaan. Toisaalta yhteen matkaan voisi niputtaa parikin maata kerralla. Vaikka olemme lähestulkoon yksimielisiä matkakohteiden valinnoista, jakaa yksi asia meidät kahtia: rantaloma. Susannalle ei tuota mitään ongelmia maata viikkoa rannalla tekemättä yhtään mitään, kun Mikko taas tuollaisella lomalla olisi valmis palaamaan kotiin ensimmäisen laiskottelupäivän jälkeen. Yhdessä matkustaminen on kuitenkin kompromissien tekemistä ja hyvin on tähänkin asti pärjätty! Tuskin kuitenkaan tulemme koskaan hankkimaan valmista pakettimatkaa Rodokselle…

Eri mieltymysten kohteista huolimatta kummankin unelmamatkat kuitenkin menevät yksiin. Tässä siis top 5 -matkamme, jotka vielä jonakin päivänä toivottavasti pääsemme toteuttamaan!

 

5. Transsiperian junamatka

 

Kuva: flickr.com
Kuva: flickr.com

 

Mikko on haaveillut jo ikuisuuden junamatkasta halki Venäjän, ja tämä matka varmasti tullaan taittamaan joku kaunis päivä. Maailman vanhin, tunnetuin ja pisin junarata kulkee Moskovasta Vladivostokiin, mutta matkaa pystyy helposti jatkamaan Trans-Mongolialla aina Pekingiin asti. Hypätä kuitenkin voi matkan varrella missä vain, toki liput täytyy silloin ostaa joka kerta erikseen seuraavaan kohteeseen. Transsiperian matkalla mielenkiintoisinta olisi nähdä luonnon ja maisemien vaihtelevuus, vaikka istumalihaksille hommia toki olisikin.

 

4. Transatlantin risteily

 

Kuva: flickr.com
Kuva: flickr.com

 

Olemme jo jokusen kerran ehtineet reissuillamme risteilemään, mutta Atlantin ylitys olisi hieman eri kaliiberia kuin reittimatka Turusta Tukholmaan. Laivat ovat massiivisen kokoisia, täyshoidolla ja kaikella mahdollisella aktiviteetilla varustettuja. Pari viikkoa kestävä risteily keskellä ei-mitään saattaa kuulostaa jonkun korvaan äärettömän pitkästyttävältä, mutta me nauttisimme siitä täysin rinnoin. Mikko vanhana merimiehenä olisi aluksella kuin kotonaan muita laivoja bongaillen ja Susanna pääsisi rentoutumaan kannella auringon alla. Tämä matka kuitenkin kannattaa ehkä edellämainituista syystä ajoittaa kesäaikaan. Parhaimmillaan risteilyjä saattaa saada jopa 600 eurolla, mutta äkkilähtöinä hinnat huitelevat tonneissa.

 

3. Roadtrip Pohjois-Amerikassa

 

Kuva: flickr.com
Kuva: flickr.com

 

Route 66 lienee tunnetuin historiallinen reitti, kun on kyse roadtripistä Yhdysvalloissa. Me kuitenkin haluamme kokea vielä enemmän: sitä aitoa etelävaltioiden tunnelmaa, Vegasin pelimaailmaa ja upeita kansallispuistoja Grand Canyonista Yosemiteen. Yhdysvallat on niin valtava maa, että nähtävää sieltä löytyy jos jonkinlaista. Meidän roadtrippimme kruunaisi Kanada, jonka mielettömät maisemat ovat tehneet vaikutuksen Susannaan jo vaihto-oppilasvuotena. Kanadassa vaikutuksen tekivät myös aidosti ystävälliset ihmiset ja maa yhteiskuntana – negatiivisia puolia siitä ei juurikaan löydy. Pohjois-Amerikan roadtrip olisi kerrallaan ainakin vuoden reissu, joten sen saattaa joutua pilkkomaan osiin…

 

2. Alaska

 

Kuva: flickr.com
Kuva: flickr.com

 

Vaikka Alaska Pohjois-Amerikkaan kuuluukin, saa se listaltaan oman paikan. Me kummatkin seuraamme Discoveryä, jonka sarjoista 80% taitaa pohjautua Alaskaan. Ilmankos siis olemme sinne saaneetkin matkakuumeen aikaiseksi! Rakastuimme Islantiin siellä käydessämme, joten Alaska on luonnollinen valinta lumisten maisemien jatkumoille. Vuonot, vuoret, jäätiköt, kansallispuistot… haluamme nähdä ne kaikki! Olemme myös vilkuilleet kuukauden kestäviä risteilyjä Floridasta Etelä-Amerikan kautta Alaskaan, jolloin voisi yhdistää monta erilaista maata samaan reissuun. Pelkkä Alaskan risteilykin riittäisi, sillä tottakai haaveilemme myös niiden kuuluisien sinivalaiden bongaamisesta.

 

1. Matkailuautolla ympäri Uutta-Seelantia ja Australiaa

 

Kuva: flickr.com
Kuva: flickr.com

 

Jos äsken erotettiin Amerikka kahtia, nyt yhdistetään kaksi erillistä maata samalle sijalle. Australia ja Uusi-Seelanti sijaitsevat sen verran kaukana (eikä sinne saa lentoja niin halvalla kuin Yhdysvaltoihin), että loogisinta olisi koluta ne kerralla läpi. Ja mikäpä meille olisi sen parempi vaihtoehto kattavasti näiden maiden näkemiseen, kuin matkailuauto! Ajamalla näkee niin paljon enemmän kuin lentämällä, ja maisemiahan riittäisi. Tärkeintä tällaisessa reissussa olisi, että auto olisi ötökkävapaa (olemme kuulleet kauhutarinoita luteita kuhisevista campervanin patjoista…)  ja toimivalla ilmastoinnilla varustettu; 40-asteen helteessä erämaiden läpi ajaminen ei hirveästi houkuttele, jos auto on kuin sauna. Uudessa-Seelannissa meitä kiehtoo ennen kaikkea luonto. Taru Sormusten Herrasta -faneja emme ole, mutta jo pelkät maisemakuvat maasta saavat ihon kananlihalle. Isoista hämähäkeistä ja muista eksoottisista pieneläimistä huolimatta niin Uuden-Seelannin kuin Australiankin eläinkanta on myös yksi syy viehtymykseemme maista. Kukapa nyt ei haluaisi nähdä kenguruita, koaloja tai kiivejä omassa luonnollisessa elinympäristössään?

 

Bubbling under: Galápagossaaret

Kuva: flickr.com
Kuva: flickr.com

 

Listan ulkopuolelle jää täpärästi tärppikohteena Galápagossaaret. Darwinkin sen jo tiesi; tässä saaressa pääsee tutkimaan evoluutiota sen autenttisessa ympäristössä! 13 pääsaaren ja 6 pienemmän muodostava Galápagossaaret on tunnettu ennenkaikkea eläinmaailmastaan, sillä saarilla elää luonnonvaraisena useita eläinlajeja, joita ei muualta maailmasta löydy. Unesco on luokitellut Galápagossaaret uhanalaiseksi maailmanperintökohteeksi, sillä mm. kasvava turismi uhkaa sen eläinten ja kasvillisuuden ainutlaatuista asemaa. Juuri tämän vuoksi tuonne olisikin päästävä pian, kun vielä jotain aitoa on jäljellä!

 

Kuten listasta näkee ja päätellä saattaa, ovat unelmamatkamme paljon rahaa, aikaa ja suunnittelua vaativia. Mahdottomia ne kuitenkaan eivät missään nimessä ole, ja ovathan unelmat tehty toteutettaviksi! Näille unelmille suuntaammekin huomenna hakemaan siipiä Matkamessuilta, jossa viivymme lauantaihin asti. Koska meillä onkin alkuperäistä suunnitelmaa enemmän aikaa viipyä Helsingissä, ehdimme myös katsastamaan Matkamessujen yhteydessä järjestettävien Caravan-messujen tarjonnan. Nähdään siis Messukeskuksessa!

2 Replies to “Matkaunelmia ja haaveita”

  1. Voi ihania haaveita! Ensimmäinen kelpaisi tännekin. Jos voittaisin lotossa, lähtisin maailmanympärimatkalle.

    1. Matkapatonki says: Vastaa

      Kieltämättä itsekin on myös niitä maailmanympärimatkoja tullut selailtua! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.