Matkamessut 2017

Meillä oli ilo ja kunnia osallistua tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopan suurimpaan matkailualan tapahtumaan Matkamessuille, jonne saavuimme jo torstaina ammattilaispäivänä. Tuolloin Messukeskus täyttyi lähinnä matkailualan ammattilaisista ja meistä bloggaajista (joiden joukossa myös niitä ammattilaisia…), joten saimme rauhassa vaeltaa kojulta toiselle ja tutustua messujen laajaan tarjontaan.

 

Helsinki
Messukeskuksen pihan kuvatuin kohde.

 

Matkamessuilla järjestettiin useampiakin luentoja, joihin mekin osallistuimme.
Matkamessuilla järjestettiin useampiakin luentoja, joihin mekin osallistuimme.

 

Torstaina ihmisvilinästä ei ollut vielä tietoa.
Torstaina ihmisvilinästä ei ollut vielä tietoa.

 

Matkamme alkoi sen verran mukavasti, että muutaman kuukauden ikäinen automme päätti lopettaa yhteistyön juuri ennen Messukeskusta, joten torstai kului myöskin autohuoltoon ja hinauspalveluun soittelemalla. Noh, auto matkusti Falckin kyydissä lentokentälle huoltoon ja meillä oli yksi parkkipaikkaongelma vähemmän Helsingissä majoittuessamme.

Mutta niihin Matkamessuihin; messuilla oli tänä vuonna mukana yhteensä 86 maata, osa vähemmän ja osa enemmän edustettuina. Suomi tietenkin oli isossa roolissa mukana, ja kuhinaa riitti ainakin Rovaniemen ja Turun saariston alueella jatkuvasti. Iloksemme huomasimme myös pienempien paikkakuntien panostuksen messuilla. On tosin vaikea sanoa, kuinka valovoimaisena esimerkiksi Lempäälä näyttäytyy ulkomaiselle (tai kotimaiselle) turistille, mutta ajatushan oli tärkeintä! Suomalaisia yrityksiä oli myös mukana sankoin joukoin, ja markkinointi oli ainakin Keskisen kohdalla onnistunut, sillä Vesan jakamia pussukoita näkyi joka toisella käsissä.

 

Suomen Tulli
Myös Tulli oli tajunnut median voiman ja pisteellä pääsi tullikäytäntöjen lisäksi tutustumaan televisiostakin tuttuun kaksikkoon.

 

IMG_7186
Rauman ständillä sai mm. hämmästellä pitkäjänteistä pitsinnyplääjää, jonka valmista työtä voi ihastella kesällä Pitsiviikoilla.

 

Vaikka olimmekin etukäteen tutustuneet näytteilleasettajiin, meni messujen pari ensimmäistä päivää melkeinpä päättömänä kierrellen. Kuuntelimme luentoja ja kannoimme pussikaupalla esitteitä ja karttoja mukanamme. Vasta kolmantena päivänä saimme aikaiseksi keskittyä yhteen kohteeseen kerrallaan ja jutustella maiden turistiedustajien kanssa. Tulihan sitä myös pohdittua asuntokauppoja Albaniasta, mutta päätimme sitten kuitenkin ensin lomailla maassa ennen kuin hankimme sieltä kakkoskämpän.

 

Kilpailuja ja arvontoja löytyi myös jonkinmoista; SAS:in pisteellä piti napata lentolippu syömäpuikoilla. Emme onnistuneet yrityksistä huolimatta.
Kilpailuja ja arvontoja löytyi myös jonkinmoista; SAS:in pisteellä piti napata lentolippu syömäpuikoilla. Emme onnistuneet yrityksistä huolimatta.

 

Air Baltic
AirBaltic esitteli lentokohteitaan isomman maapallon muodossa.

 

Tänä vuonna Turkki oli Matkamessujen virallinen partnerimaa, joten maa oli erittäin hyvin edustettuna niin kojujen kuin oheisohjelmankin muodossa. Muut näkyvimmät maat olivat Espanja ja Italia, joista sai kattavasti tietoa niin paketti- kuin omatoimimatkailuunkin. Eksoottisempiakin kohteita löytyi niin Tatskistanista Ugandaan, mutta myös naapurimaidemme edustajat olivat sankoin joukoin paikalla. Harmittavaa kuitenkin oli, että esim. Ranska, Saksa ja Norja loistivat poissaolollaan! Niissä kuitenkin luulisi suomalaisia käyvän…

 

Partnerimaa Turkki esittäytymässä.
Partnerimaa Turkki esittäytymässä.

 

Marokon koju sai meiltä parhaimmat pisteet presentaatiosta, sillä sen kokoamiseen oli selvästi käytetty aikaa ja vaivaa!
Marokon koju sai meiltä parhaimmat pisteet presentaatiosta, sillä sen kokoamiseen oli selvästi käytetty aikaa ja vaivaa!

 

messuosasto

 

Kolmen päivän aikana ehdimme kiertämään reilusta 900 näytteilleasettelijasta lähestulkoon kaikki läpi, mutta tarkemmin tutustuimme vain muutamiin valittuihin. Ei kuitenkaan liene epäilystäkään, etteikö vinkkejä Matkamessuilta saisi, ja ainakin kovan matkakuumeen se saa aikaan! Viime vuonna kävijämäärä kipusi lähes 70 000 kävijään, eikä tänä vuonnakaan varmasti lukemasta kauas jäädä. Mekin saimme uusia ideoita tämän vuoden tuleviin lomiin, ja Caravan-puolelta löysimme seuraavan ajoneuvomme – toki sinne se vielä jäi…  Monet messutarjoukset ovat  voimassa edelleen, joten ne kannattaa hyödyntää jos tuleva matka on jo tiedossa!

 

aeroflot

 

P.S. Matkamessujen yhteydessä järjestettiin myös Caravan-messut, joista oma kertomuksensa seuraavassa postauksessa!

 

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.