Kiinan reissusta selvitty!

Blogi on elellyt Kiinan matkan ajan hiljaiseloa, ja mekin olemme matkan jälkeen kokeneet pientä reissu-uupumusta ja jetlagia. Palasimme keskiviikkoyönä Suomeen ja siitä suoraan töihin, nyt väsy alkaa pikkuhiljaa hellittää.

 

Paluulennolla Mongolian lumisten vuorten yllä.
Paluulennolla Mongolian lumisten vuorten yllä.

 

Viimeisenä päivänä pääsimme nauttimaan lumisateestakin.
Viimeisenä päivänä pääsimme nauttimaan lumisateestakin.

 

Pekingin matka oli sanoinkuvaamaton kokemus, sillä kaikki kokemamme oli meille uutta. Uusi kulttuuri, uudet maisemat, uudet kokemukset… Ensikertalaisina Pekingissä kävimme kaikissa pakollisissa turistikohteissa ja päivittäin kävelimme parisenkymmentä kilometriä. Söimme hyvää kiinalaista ruokaa, ihmettelimme liikennekaaosta (jonka keskellä mekin matkan lopulla jo suvereenisti kuljimme), käytimme elekieltä kommunikointiin ja pyörsimme ennakkoluulojamme kiinalaisia ja Kiinaa kohtaan. Kävelimme Kiinan muurilla, tingimme toreilla ja kokkasimme hutongissa kiinalaiskokin opastuksella. Viikkoon mahtui niin paljon tekemistä, mutta silti aika oli riittävän pitkä Pekingissä olemiseen. Mitään meille tärkeää ei jäänyt näkemättä tai kokematta, mutta opimme roppakaupalla uutta ja saimme vieläpä kipinän lähteä Kiinaan uudestaankin.

 

Dklajfkj

Peking_kiina

Kiinanmuuri_mutianyu

 

Matkalaukut lojuvat vielä lattialla (miten se aina onkin reissun hankalin osuus purkaa ne!), joten taidamme siirtyä niiden kimppuun. Blogiin on odotettavissa lähiaikoina runsaasti postauksia reissustamme, mutta nyt hyvää viikonloppua kaikille! 🙂

Savusumua Taivaallisen rauhan aukion yllä.
Savusumua Kielletyn kaupungin yllä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.