Kamat kyydissä on!

Huomenna koittaa jälleen se päivä, kun karavaanimme lähtee liikkeelle kohti Keski-Eurooppaa. Vaikka matka on ollut tiedossa jo pitkän aikaa, on meidän reittisuunnitelmamme vieläkin vähän vaiheilla. Lomailuun on varattu vain reilu pari viikkoa aikaa, joten ikävä kyllä kovin etelään emme autollamme ehdi kulkemaan. Ranska ja Välimeri ovat kuitenkin agendassa, mutta tarkat kaupungit ja kylät ovat vasta hahmotteilla. Tai no, Cemboingissa käymme tietenkin pyörähtämässä, samoin ainakin Dijonissa Primark-ostoksilla. Siitä sitten jatketaan alaspäin, onneksi opaskirjoja löytyy ja niitä on vuosien varrella ja ajomatkoilla tullut selailtua läpi useaankin otteeseen!

 

Dafsadf

Addfsd
Oppaat ja kartat, tsek!

 

Matkaan valmistautuminen alkoi meillä jo hyvissä ajoin, sillä peltikuoriaisemme oli ollut talviteloilla ja kaipasi pientä remonttia. Auto piti katsastaa ja mm. takajarrujen kuormantasausventtili ei ollut pitänyt seisomisesta, vaan oli jumiutunut ja lopulta Mikko päätyi tilaamaan kokaisuudessaan uudet osat takajarruihin puolalaisesta nettikaupasta.

Lisäksi mm. edellisellä kesäreissulla tullut särö tuulilasissa saatiin korjattua, kiitos Löytötavaratalon loppuunmyynnin ja alennustuotteiden hamstraamisen. Mikko puuhasteli viikkotolkulla auton parissa ja vaikka hetkittäin uusien sähköjen tekeminen ja antennin saaminen katolle tuottikin pienimuotoista tuskaa, nyt auto on täysin valmiina reissuun ja niin olemme mekin!

 

Asdfdaf

Aljdkjf
Aiemmin osa sähkökytkennöistä, mm. kahvinkeittimen virtajohto ja kännykänlatauspisteet ovat olleet mallia pika-asennus-irtonaisena-lattialla, mutta nyt kaikki on asennettu kiinteästi paikalleen uuden ohjauspaneelin taakse.

Ensimmäinen etappimme tulee olemaan Ruotsin Kapellskär, jonne seilaamme Finnlinesin laineilla. Muitakin vaihtoehtoja tutkittiin, mutta Finnlines tarjosi lopulta edullisimman vaihtoehdon. Tuttua reittiä pitkin jatkamme Ruotsin ja Tanskan poikki Luxembourgiin, ja siitä Saksaan. Suunnitelmien mukaan meidän pitäisi olla Ranskassa perillä sunnuntai-iltana. Saakin nähdä, miten maassa reagoidaan sinä päivänä tapahtuviin presidentinvaaleihin. Ehdimme myöskin todistamaan tulevan presidentin virkaanastumispäivää, joka vaalivoitosta riippuen saattaa olla hyvinkin dramaattinen. Toivotaan että ei.

Viimeksi kun olimme kesälomalla Ranskassa, pelattiin siellä EURO 2016 -kisoja. Tällä kertaa maassa isännöidään jääkiekon MM-kisoja, mutta ne tuskin aiheuttavat suurtakaan huomiota – varsinkaan etelässä. Kannustuksen vuoksi täytyy ehkä kuitenkin seurata Suomen pelejä iltaisin. Jos kämppärille sattuu ruotsalaisia naapureita, voimme vinkkinä heilutella Suomen lippuammekin 😉 Mitään jääkiekkohuumaa tuskin kuitenkaan lienee odotettavissa.

 

Koristeet paikallaan takalasissa!
Koristeet paikallaan takalasissa!

 

Edellisestä Ranska-visiitistämme on jo vierähtänyt hyvä tovi, joten sinne on ihana palata pitkästä aikaa. Viinikaappimme huutaa tyhjyyttään, joten reissu on siinäkin mielessä vähän pakollinen. Meistä yksi jos toinenkin on myös potenut lievää kevätväsymystä, joten etelän auringosta saatava energia tulee tarpeeseen!

 

Patonkiauto valmiina lähtöön!
Patonkiauto valmiina lähtöön!

 

8 Replies to “Kamat kyydissä on!”

 1. Kannattaisiko hommata France Passion kirja ja tarra. Todella hienoja paikkoja yöpyä ystävällisten viini-, maanviljelijöiden ja käsityöläisten tiluksilla. Uskomattoman hyviä herkkuja ja viinejä ilman välikäsiä suoraan tuottajilta. https://www.france-passion.com/
  T : Bavaria

  1. Matkapatonki says: Vastaa

   Ei ollakaan vielä tehty viinireissua, kiitos vinkistä!

 2. Mahtavalta kuulostaa tuo matkusdtamisen vapaus kun on matkailuautosta kyse! Sen takia mekin lopultakin “uskalsimme” ostaa matkailuauton, siitä vuosikausia haaveiltuamme. Tänä kesänä ehkä harjoittelemme kotimaassa, mutta kovasti mieli halajaa jonnekin keskiseen tai eteläiseen Eurooppaankin. Ehkä ensi vuonna sitten 🙂 Sillä välin lueskelen muiden blogeja ja keräilen vinkkejä. Heti ensimmäiseksi otin talteen Matin vinkin France Passion kirjasta ja tarrasta.

  1. Matkapatonki says: Vastaa

   Hienoa että olette saaneet kipinän automatkailuun! Harjoitusreissut kotimaassa ovat hyödyllisiä niin tietää mitä kaikkea kannattaa autossa mukana kuskata ja miten autoa kannattaa lisävarustella. Francce Passion on jostain syystä kovasti suomalaisten suosiossa, täällä Ranskassa sitä ei niinkään noteerata tai mainosteta. Sopii hyvin varmaankin viinistä kiinnostuneille.

 3. Tervepä terve! Seistiin vieressänne asuntoautolla odotellessamme Kapellskärin lauttaa. Mietittiin, mistä matkapatongin nimi oli oikein jäänyt mieleen. Nythän se muistui, ollaan ennenkin blogianne luettu. Matkalle lähtönne kuulostaa varsin samanlaiselta kuin meillä, meidänkin auto tuntui olevan yhtä atomeina vielä pari päivää ennen lähtöä. 😀 Itse päädyttiin (jälleen) Norjaan. Tällä hetkellä täällä etelärannikolla kolutaan paikkoja ja odotellaan, että pohjoisessakin alkaisi lämpenemään.

  1. Matkapatonki says: Vastaa

   No heipä hei, olipas hauska sattuma! 😀
   Meillä jäi (jälleen) Norja väliin, vaikka se vielä alkuvuodesta suunnitelmissa olikin. Ranskassa sen sijaan lämpöä on riittänyt, tänään huideltiin jo yli kolmissakymmenissä.
   Me olemme jo pikkuhiljaa paluumatkalla, sunnuntai-iltana takaisin Suomessa.
   Nauttikaa lomasta, siellä Norjassa upeita maisemia riittää!

   P.S. Me ihastelimme teidän koirianne siinä odotellessa 🙂

   1. Kuis paljon teille tulee ajoa? Huikeita kelejä siellä etelässä. Täällä on ollut kyllä varsin erikoista keliä. Upea kohde Brusand Camping. rantaviivaa silmän kantamattomiin. Tänä päivänä auto oli korjaamossa, pahuksen takajarru rupes vuotaan jarrunestettä. Pakkohan se oli fiksaa, matkamme varrelle tulee myöhemmin kuuluisa Trollstigen, siellä mieluummin ajelee ehjällä autolla 🙂 Sirkka- ja Keijo-bokserit on helppoja matkustajia. Meillä on tässä 3 kk aikaa pärrätä, joten nyt ollaan ihan ajan kanssa. Aiempina vuosina on aina ollut vähän kieli pärssiin alla.

    1. Matkapatonki says: Vastaa

     Kolmen kuukauden karavaanailu – kateeksi käy! Meilläkin on pitkät listat kohteista, joissa pitäisi käydä, mutta aika on esteenä. Tälläkin reissulla viivyttiin enimmillään 2 yötä samassa paikassa, muutoin vaihdettiin tiiviiseen tahtiin osoitetta. Ajoa tällä reissulla tulee reilu 7000km, nyt ollaan Kielin kanavassa keskellä sumupilveä… Joten se siitä laivojenbongailusta!

     Harmi teidän auton kanssa, onneksi löysitte korjaamon! Siellä vuoristossa jarrujen pitääkin olla viimeisen päälle kunnossa. Minkäslainen teidän reittisuunnitelmanne on?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.