Sumun keskellä Kielin parhaalla näköalapaikalla

Kesälomareissumme viimeinen kunnollinen yö vietettiin Saksan Kielissä, jonka kanavan varrella sijaitseva kämppäri oli edellisellä kerralla ihastuttanut meitä kerrakseen. Viime vuonnahan satuimme sopivasti Kieler Wochen (suuri regatta-tapahtuma) aikaan kaupunkiin, jolloin ei ollut toivoakaan saada yösijaa samalle päivälle. Nyt olimme liikkeellä jo heti aamutuimaan, sillä edellinen yö oli vietetty lähistöllä autobaanan huoltoasemalla ja kämppärille saavuttiin heti sen auetessa. Turhaan jännitimme, kuinka täynnä kämppäri olisi – mahduimme hyvin alueelle ja saimme kanavanäköalapaikankin. Mutta kuinka ollakaan, sää ei ollut meidän puolellamme. Sumua ja usvaa oli niin sankasti, ettei ohitse lipuvia risteilyaluksia erottanut vaikka kuinka olisi tiiraillut! Juuri meidän tuuriamme…

 

Alkjsdlfkadklfj
Jossain hernerokan keskellä moottorit jylisivät ja sumutorvet huusivat.

 

Adsljfldkjf
Koko leirintäalue peittyi ajoittain sumuun.

 

Aldkjflkdjf

 

Koska olimme tällä reissulla yöpyneet puolet ajasta halvoissa matkaparkeissa, tuntui Kielin kämppärin 25e hintainen yö kohtuuttoman suurelta summalta. Varsinkin näillä säillä. Ehkä edelliskerrasta aika oli kullannut muistot, mutta vietettyämme päivän autossa kyhjöttäen, totesimme että ehkä tämä kämppäri oli nyt vähäksi aikaa nähty. Palvelu toki on hyvää ja sijainti mitä mainioin, mutta pari viikkoa puolta halvemmilla merinäköalapaikoilla oli tehnyt tehtävänsä.

 

Epäselväksi jäi, ovatko koirat kokonaan alueelta kielletty vai pelkästään tämä toiminta.
Epäselväksi jäi, ovatko koirat kokonaan alueelta kielletty vai pelkästään tämä niiden toiminta.

 

Akhdskfjdhf
Saksalaiset pitävät säännöistä ja kylteistä, kuten kuvasta näkee.

 

Kun pahin sumu ja tihkusade oli hellittänyt, päätimme ottaa pyörämme esiin ja lähteä tutustumaan ympäristöön. Kielin keskustaan oli kämppäriltä parinkymmenen kilometrin matka, mikä ei sinänsä olisi ollut paha polkea (varsinkaan kanavan rantaa pitkin!), mutta kehnon sään vuoksi emme halunneet joutua kesken matkan vesisateeseen. Emme tietenkään olleet pakanneet reissulle mukaan yhtä ainuttakaan sadevaatetta – luotimme Keski-Euroopan ilmastoon.

Kämppäriltä pääsi suoraan pyörätielle, joka kulki kanavaa pitkin aina keskustaan asti. Ohitimme Kielin uimarannan ja Möltenortin sotilasmuistomerkin (joka hyvällä säällä näkyi kämppärille asti). Kun jälleen alkanut tihkusade alkoi osoittaa yltymisen merkkejä, oli aika tehdä u-käännös ja palata takaisin auton suojaan.

 

Adkhjfkjdsfh
Perinteiset saksalaiset aurinkokopit odottivat parempia päiviä.

 

Lasdjfldkjf
Hinaaja puskee mahtavan kokoista alusta kohti kanavaa, näkyvyys vaan on edelleen heikko.

 

Alkjsdlkfjdf

 

Adlfjdkfj
Jäljennös paikallisen taiteilijan Adolf Brüttin Gerettet-patsaasta 1800-luvun lopulta. Teos sai ideansa juurikin tältä paikalta, jossa kalastaja pelasti nuoren naisen hukkumiselta.

 

Päästessämme takaisin olimme jo likomärkiä, joten lompsimme suorinta tietä samalla suihkuun. Sade kuitenkin vei pahimman sumun pois, joten olihan siinä oma tunnelmansa katsella sateen ropinassa ohi lipuvia laivoja – nyt kun niitä vihdoin saattoi nähdä, eikä pelkästään kuulla! Risteilyalukset keräsivät muitakin karavaanareita paikalle ihastelemaan menoa. Kausipaikkalaisille laivat eivät varmaan pidemmän päälle ole enää mikään nähtävyys, mutta meille satunnaisille yöpyjille kyllä.

 

Adsfjdlkfj
Kielen satamasta saapuu ja lähtee päivittäin vähintään puolenkymmentä isoa risteilyalusta.

 

Näin oli jälleen yksi reissu saatu päätökseen, sillä edessä oli enää pikainen Tanskan ja Ruotsin läpiajomatka Kapellskärin satamaan. Kyseessä oli myös meitä pari vuotta palvelleen Sea Sloop -auton viimeinen ulkomaanreissu meidän kanssamme, sillä seuraavaa pidempää reissua varten on jo uusi peltikuoriainen hankittu. Sea Sloop palveli meitä hyvin, mutta jatkaja onnistuu tehtävässään varmasti vielä paremmin!

 

Asdlfjdlkfj

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.